DAISHICHI SAKE BROUWERIJ DAISHICHI SAKE BROUWERIJ DAISHICHI SAKE BROUWERIJ

Daishichi Theme Park

| Daishichi Theme Park | The definitive kimoto brewing compendium | Super-flat Rice Polishing Technique |
| Sake brewery tour | Next-generation bottling line |

Tour door de sakebrouwerij

Opslag (rijping)

Junmai Kimoto
Junmai Kimoto
Details

Men laat het sediment dat nog aanwezig is in de geperste sake naar de bodem zinken alvorens het te verwijderen. Wanneer de sake rond en soepel is geworden door de activiteit van de overgebleven enzymen, wordt ze met hitte gepasteuriseerd (hi-ire) bij 60 graden Celsius. Dit stopt de werking van de enzymen. Junmai en honjozo sake worden in grote tanks opgeslagen in de met grondwater gekoelde opslagfaciliteit. Ginjo sakes worden gebotteld en dan in een koelruimte geplaatst. Daishichi laat de sake rijpen voor een periode van enkele maanden tot enkele jaren. Een kleine hoeveelheid wordt ongepasteuriseerd verkocht als "nieuw geperste sake."


De timing van het hi-ire process kan een sake maken of breken. Op dit punt is intense concentratie vereist. Pas nadat de hi-ire op het optimale moment heeft plaatsgevonden, kunnen de brouwers zich ontspannen.
Hierna begint voor de sake van Daishichi de meest opwindende fase: met elk voorbijgaand moment oogst ze de zegeningen van de rijping. Ze wordt elke dag beter. Wij vinden dat rijping uiterst belangrijk is voor een door fermentatie verkregen drank. Daarom maken we maar weinig ongepasteuriseerde (nama) variļæ½teiten.


Dit is de eerste opslag faciliteit die grondwatercirculatie gebruikt om een koele temperatuur te handhaven.


FAQ

DAISHICHI SAKE BREWERY CO., LTD.
1-66 Takeda, Nihonmatsu,
Fukushima 964-0902, JAPAN
FAX +81 243-23-0008
E-mail:info@daishichi.com

Uw vragen gesteld in het Engels of Japans zullen wij graag beantwoorden.