DAISHICHI SAKE BROUWERIJ DAISHICHI SAKE BROUWERIJ DAISHICHI SAKE BROUWERIJ

Myoka Rangyoku

Beschrijving

Myoka Rangyoku is onze ultieme sake, een junmai daiginjo geproduceerd met de kimoto-methode, die zonder persen is afgevloeid en onverdund is. We stelden ons ten doel een werkelijk voortreffelijke sake te maken, die alle bestaande grenzen van sake te boven zou gaan. We kennen de naam "Myoka Rangyoku" alleen aan onze sake toe in jaren dat we er van overtuigd zijn het hoogst mogelijke niveau te hebben bereikt. Dit is een grootse en complexe sake, die zijn perfecte staat heeft bereikt door een langer en krachtiger proces van rijping. Hij is de ultieme begeleiding van de fijnste cuisine.


Hoe te serveren

Schenk deze sake in een groot glas om de complexe geur en dichte, krachtige smaak tot ontplooiing te laten komen. De beste temperatuur is 10-13 graden Celsius.
Dit is de volmaakte sake om bij de maatijd te serveren. Hij past van nature bij subtiele, zachte smaken, maar haalt ook het volle smaakspectrum van robuustere gerechten naar voren. Hij is goed geschikt voor vleesgerechten toebereid met kruiden of specerijen.


Houreki

Beschrijving

Dit is een junmai daiginjo, geproduceerd met de kimoto methode, die zonder persen is afgevloeid. Hij is bedoeld om koel te worden geserveerd. Deze zorgvuldig gerijpte sake bezit zoet-zure accenten en gaat prat op een exquisiet, fruitig aroma dat je omhult in een zacht, romig parfum. Hij wordt geprezen om zijn bijzonder goed uitgebalanceerde body en ongeŽvenaarde rijkheid. Elk jaar wordt slechts een beperkt aantal flessen van deze exclusieve sake geproduceerd.
Dit is de enige junmai sake geproduceerd met de kimoto-methode die de Gouden Medaille heeft gewonnen in de Nationale Sake Competitie van de Japan Brewing Society.
De naam Houreki komt van de naam van de jaarperiode waarin de Daishichi brouwerij werd opgericht (1752).


Hoe te serveren

Houreki dient tot op 10-13 graden Celsius gekoeld te worden. Serveer als aperitief of drankje na het diner. Past ook heel goed bij gerechten met een zachte smaak.


Minowamon

Beschrijving

Deze junmai daiginjo sake, gebrouwen volgens de traditionele kimoto methode, was de eerste in Japan die geproduceerd is met de door Daishichi ontwikkelde supervlakke rijstpolijstings-techniek waarbij alle elementen die tot ongewenste smaken zouden kunnen leiden volledig zijn verwijderd. De zuivere smaak bezit een onderliggende rijkdom die een natuurlijk, elegant aroma creŽert en een milde, zachte textuur van opmerkelijke delicaatheid.
Minowamon is de naam van ťťn van de poorten van het kasteel van Nihonmatsu, een prachtig bouwwerk daterende uit de Edo-periode. Twee jaar achter elkaar heeft deze sake de hoogste plaats behaald in een stemming onder sake sommeliers in de afdeling van topsakes. Hij heeft ook verscheidene gouden medailles gewonnen in competities in de Verenigde Staten.


Hoe te serveren

Serveer koel op 10-15 graden Celsius. De frisse, zuivere smaak van Minowamon maakt hem de volmaakste begeleiding van Kaiseki, de Japanse haute-cuisine.


Masakura

Beschrijving

Deze junmai ginjo sake gebrouwen met de traditionele kimoto-methode heeft een discrete geur die het wezen van de vroege lente oproept. Hij is perfect uitgebalanceerd om tot een ronde, romige smaak te komen die rijk is als zijde. Masakura is een vertroostende, frisse sake met een milde smaak die het alomtegenwoordige gevoel van kalme rust van een woud oproep.
De naam Masakura kan vertaald worden als "Ware Kersenbloesem," ťťn van de bekendste symbolen van Japan, weerspiegeld in het ontwerp van het label.


Hoe te serveren

Masakura kan het beste licht gekoeld worden genoten op een temperatuur van 12-15 graden Celsius. Als u er de voorkeur aan geeft kunt u hem ook enigszins verwarmd serveren. De romige zachtheid past volmaakt bij gerechten met een romig, zoet profiel.


Junmai Kimoto CLASSIC

Beschrijving

Meer dan enig ander van onze producten, vertegenwoordigt Junmai Kimoto CLASSIC de karakteristieke smaak van Daishichi. Deze junmai kimoto is speciaal gebrouwen voor de ware connoisseurs van sake. Rijk en met een diepe smaak, is hij een jaar lang gerijpt. Dit is een sake met een klassiek karakter, die bedoeld is om op kamertemperatuur of lichtelijk verwarmd te worden gedronken.
Kalmerende minerale geuren met romige boventonen produceren een crescendo van zachte smaken waarin alle elementen met elkaar in harmonie zijn.


Hoe te serveren

Deze sake kan het best worden genoten op kamertemperatuur (15-20 graden Celsius) of iets warmer. Hij is ook heerlijk indien verwarmd.
De intense rijkheid en volheid van de smaak maken deze sake de ideale begeleiding van hartige gerechten.


Junmai Kimoto

Beschrijving

Daishichi's Junmai Kimoto is wereldberoemd geworden als de ultieme kimoto sake. Onze meesterlijke handswerkslieden besparen zich geen enkele moeite in het creŽeren van deze karakteristieke sake. De volle rijping schept een perfecte afbakening van rijke smaken en aciditeit, met een frisse, zuivere nasmaak. Indien warm gedronken, verschaft hij een strelende, kalmerende ervaring.
De Nihon Keizai Shinbun - het belangrijkste financiŽle dagblad van Japan - heeft onze Junmai Kimoto uitgeroepen tot de beste sake om bij de Japanse cuisine te drinken. Hij werd ook door het leidende gourmet maandblad Dancyu uitverkozen als de beste sake om warm te drinken.


Hoe te serveren

Junmai Kimoto kan het beste worden genoten op kamertemperatuur, rond de 15 graden, of iets warmer. Hij kan ook worden verwarmd. De verborgen diepten van deze sake passen bij elk gerecht, maar vooral bij romige gerechten met een zachte rijkdom.


Organische Kimoto Sake

Beschrijving

We hebben uitgebreide gesprekken gevoerd met onze contract-rijstboeren in de Nihonmatsu streek om de beste lokale rijst voor het brouwproces te vinden. Uiteindelijk hebben we gekozen voor de perfecte soort sakerijst: Gohyakumangoku, die voor ons wordt verbouwd zonder gebruik te maken van enige landbouwchemicaliŽn of kunstmatige bemesting. Aangezien er bij de traditionele kimoto methode geen additieven worden gebruikt, is dit de ideale methode om sake te creŽeren met een zachte, lichte smaak. Dit is een halfdroge sake met een zuivere, frisse nasmaak.


Hoe te serveren

Het beste genoten op kamertemperatuur of iets warmer, rond 12-18 graden Celsius. Deze sake past bij elk soort gerecht.


Kimoto

Beschrijving

Daishichi's standaard sake is de constante waardering van sakeliefhebbers ten deel gevallen voor zijn traditionele kimoto-methode brouwstijl. Behalve dat deze sake een oude favoriet is onder lokale connoisseurs, rijkt zijn reputatie ook tot ver buiten Japan, tot in de Vernigde Staten en andere landen. Proef de wonderbaarlijke halfdroge smaak, het expansieve romige aroma, en de uitgebalanceerde rijkheid.


Hoe te serveren

Serveer rond de 10-15 graden Celsius, of verwarmd op 40 graden. Kimoto heeft een zuivere, moderne, verfijnde smaak die past bij een ruime variŽteit aan gerechten, in het bijzonder gerechten met robuuste smaken.


Kimoto Umeshu

Beschrijving

Dit is Daishichi's eerste op sake gebaseerde abrikozenwijn (umeshu). Om de volmaakte "umeshu" te creŽeren hebben we geŽxperimenteerd met een aantal brouwstijlen. Tenslotte hebben we besloten ruime hoeveelheden onverdunde sake te gebruiken, van het meest geschikte type: junmai kimoto.
Om elk jaar weer een gestage aanvoer van topkwaliteit grote abrikozen te garanderen, gebruiken wij speciaal geselecteerde Nankou abrikozen uit Kishu (Wakayama), het belangrijkste teelgebied van abrikozen in Japan. Dankzij de royale productiemethode, zijn we in staat een weergaloze abrikozenwijn van de hoogste kwaliteit te maken, met een rijke, zachte smaak en fluwelen gladheid.


Hoe te serveren

Serveer gekoeld tot op 10-13 graden. Serveer deze abrikozenwijn als aperitief, of geniet hem na de maaltijd bij het dessert.FAQ

DAISHICHI SAKE BREWERY CO., LTD.
1-66 Takeda, Nihonmatsu,
Fukushima 964-0902, JAPAN
FAX +81 243-23-0008
E-mail:info@daishichi.com

Uw vragen gesteld in het Engels of Japans zullen wij graag beantwoorden.