DAISHICHI SAKE BROUWERIJ DAISHICHI SAKE BROUWERIJ DAISHICHI SAKE BROUWERIJ

Daishichi Theme Park

| Daishichi Theme Park | The definitive kimoto brewing compendium | Super-flat Rice Polishing Technique |
| Sake brewery tour | Next-generation bottling line |

Tour door de sakebrouwerij

Shibori (het persen)

Funagake
Funagake  (Het laden van moromi zakken)

Het hoogtepunt van het sakebrouwen is shibori, het persen. Deze stap staat ook bekend als joso. Hierbij wordt de gefermenteerde moromi gescheiden in "sake" en "droesem" (sake-kasu). Er zijn drie methoden: de meest gebruikelijke methode waarbij een grote compressor wordt gebruikt; een traditionele methode waarbij de moromi in zakken wordt gedaan en die zakken op hun beurt in een kleinere pers worden geladen; en een methode waarbij de zakken worden opgehangen om onder hun eigen gewicht uit te lekken.
De nieuw geperste sake bevat nog steeds actieve enzymen. Ze heeft een ruwheid die te wijten is aan het koolzuur dat door de fermentatie is geproduceerd. Maar met het verstrijken van de tijd rijpt ze en ontwikkelt zich de ware, heerlijke sakesmaak.

Funaba
Funaba  (Compressor pers)

In de laatste stadia van het fermenteren verandert het karakter van de moromi van moment tot moment. De juiste timing is van groot belang. De beslissing om te gaan persen moet op het preciese moment komen dat de moromi op z'n best is. Deze beslissing is een van de voornaamste taken van de meesterbrouwer. Goede sake heeft een vage groene tint die ao-zae wordt genoemd.

??
De nieuwe sake wordt geboren


FAQ

DAISHICHI SAKE BREWERY CO., LTD.
1-66 Takeda, Nihonmatsu,
Fukushima 964-0902, JAPAN
FAX +81 243-23-0008
E-mail:info@daishichi.com

Uw vragen gesteld in het Engels of Japans zullen wij graag beantwoorden.