DAISHICHI SAKE BROUWERIJ DAISHICHI SAKE BROUWERIJ DAISHICHI SAKE BROUWERIJ

Daishichi Theme Park

| Daishichi Theme Park | The definitive kimoto brewing compendium | Super-flat Rice Polishing Technique |
| Sake brewery tour | Next-generation bottling line |

Het volledige compendium voor brouwen met de kimoto-methode

De geneugten van kimoto

Welkom in de wonderbaarlijke wereld van kimoto!
Kimoto-sake bezit een volle rijkheid die kwalitatief duidelijk verschilt van sake die met moderne methoden is gebrouwen. Wij geloven dat het onderscheid veel dieper gaat dan louter een verschil in rijstpolijst-percentages. Waar is het grootste verschil in gelegen? - In de diepte van de smaak.

Het gelukkige huwelijk van sake en voedsel

De bestaansgrond van sake: het verdiepen van het genot van voedsel

Daishichi's met de kimoto-methode gebrouwen sake herinnert aan de volgende simpele waarheid. Er bestaat een gelukkige band tussen sake en voedsel, waardoor je bij een heerlijke maaltijd opeens denkt dat junmai kimoto er goed bij zou passen, en je je bij een heerlijke sake afvraagt welk gerecht er het beste bij zou smaken.


Bij sake van Daishichi hoef je nooit bezorgd te zijn dat de sake met het voedsel zal botsen, of dat omgekeerd dat het voedsel de sake stoort. Het is niet nodig je beperkt te voelen door zulke gedachten. Daishichi verhoogt het genot van prachtige gerechten, en komt op zijn beurt door de combinatie met heerlijke gerechten beter tot zijn recht.

Grote sake hoort bij het hoofdgerecht

Is net niet zonde als de gastheer bij het diner gul een daiginjo heeft aangeschaft en de kok ook zijn best heeft gedaan, maar vervolgens het verzoek komt de daiginjo alleen bij een eenvoudig voorgerecht te drinken omdat ze zo delicaat is?


Daishichi's sake, een sake die aan de dinertafel in de hoofdrol schittert, moet gecombineerd worden met het hoofdgerecht, met het beste van de kok. Dat is de reden waarom alle daiginjo sakes van Daishichi niet alleen met de kimoto-methode zijn gebrouwen, maar ook junmai daiginjo's van puur rijst zijn, zonder alcohol-toevoeging. Ze munten uit door een verfijnde smaak met veel finesse, maar bezitten ook een rijke en tot rijping gekomen kracht.

Kimoto-sake, de perfecte begeleiding van de maaltijd

Kimoto-sake is een robuuste sake die een weelde aan hartige smaakelementen en een stevige aciditeit bezit. Daarom verliest hij het nooit van voedsel door waterig te gaan smaken. De grote hoeveelheid melkzuur in kimoto-sake betekent dat hij zelfs goed past bij gerechten die boter, room of kaas bevatten. De aminozuren in de kimoto-sake harmoni�ren met hartige gerechten of gerechten waar veel dashi (Japanse bouillon) is gebruikt. Kimoto-sake heeft ook het voordeel dat ze de mond verfrist na olieachtige gerechten. Bij sterkere gerechten kan de sake verwarmd worden om hem nog effectiever te maken. Kimoto-sake is niet slechts een aperitief, maar juist een sake voor bij de maaltijd die het eten nog lekkerder maakt. Natuurlijk past hij bij de Japanse cuisine, maar hij vormt ook een perfecte begeleiding van de Westerse en Chinese keuken. Het is een bijzonder flexibele sake.

 

Enkele voorbeelden van combinaties met gerechten

[Junmai sake]
Toro sashimi (vette, rauwe tonijn) / kara-age (in paneermeel gebakken kip) / in sake gestoomde rode zeebaars / in deeg gebakken garnalen / yose-nabe op basis van Japanse dashi-bouillon (eenpansgerecht met veelheid aan ingredi�nten) / zeeoren in roomsaus / kalfsvlees met roomsaus / terrine met Sint-Jakobsschelpen / gesauteerde kip / gratin van oesters / shabu-shabu met sesamsaus (Japanse vleesfondue)

 

[Junmai ginjo sake]
Zeekreeft gebakken in stro / rode zeebaars gebakken op houtskool en met roomsaus / foie de gras terrine / langzaam gekookte zeepaling / tempura (Japans gerecht met diepgebakken vis en groenten) / poire van schol / oesters in roomsaus / eend in sinaasappalesaus / xiaolongbao (Chinese gestoomde deegknoedels) / steak van zeeoren / gerookte zalm / Pekingeend

 

[Ongepasteuriseerde (nama) sake]
Gesauteerde zeekreeft / tempura van garnalen, zeepaling of pitvis / gebakken kip of patrijs


TERUG | VOLGENDE


FAQ

DAISHICHI SAKE BREWERY CO., LTD.
1-66 Takeda, Nihonmatsu,
Fukushima 964-0902, JAPAN
FAX +81 243-23-0008
E-mail:info@daishichi.com

Uw vragen gesteld in het Engels of Japans zullen wij graag beantwoorden.