DAISHICHI SAKE BROUWERIJ DAISHICHI SAKE BROUWERIJ DAISHICHI SAKE BROUWERIJ

Daishichi Theme Park

| Daishichi Theme Park | The definitive kimoto brewing compendium | Super-flat Rice Polishing Technique |
| Sake brewery tour | Next-generation bottling line |

Het volledige compendium voor brouwen met de kimoto-methode

De geneugten van kimoto

Welkom in de wonderbaarlijke wereld van kimoto!
Kimoto-sake bezit een volle rijkheid die kwalitatief duidelijk verschilt van sake die met moderne methoden is gebrouwen. Wij geloven dat het onderscheid veel dieper gaat dan louter een verschil in rijstpolijst-percentages. Waar is het grootste verschil in gelegen? - In de diepte van de smaak.

Het heerlijke en natuurlijke aroma van sake

De basistonen van het kimoto-bouquet zijn het volle aroma van vers gestoomde rijst, amandelen en kokosnoten, het romige aroma van room en yoghurt, het frisse aroma van wouden en bronnen, het milde aroma van cypresse-, pijn- en cederhouten vaten, en het kruidige aroma van zulke geurige houtsoorten als alo� en sandelhout. In het geval van verfijnde ginjo-sake komen daar nog het zoete, fruitige aroma van peren, perziken, en meloenen bij, alsmede het bloemige aroma van jasmijn en daphne odora.


Zoals Bruno Bozzer, meester-sommelier bij een Michelin drie-sterren restaurant, heeft aangegeven, bezit de nasmaak "een allesomvattende verkwikking alsof je je in een diep groen woud bevindt." Deze aromatische sake-ervaring is typerend voor Daishichi.

??

U heeft een groot glas nodig om het aroma ten volle te kunnen genieten. Schenk dat tot een derde vol. Als u het glas dan langzaam rondwalst, wordt de ruimte in het glas gevuld met een symfonie van aromatische tonen. Het is een natuurlijk bouquet waarin smaak en geur een eenheid vormen, zonder dat opzichtige aroma's teveel naar voren komen. Omdat onze sake rijk is aan elementen die de geur vasthouden, vervluchtigt het bouquet niet meteen na het openen van de fles. Integendeel, het komt juist verder tot bloei.

A Riedel-made daiginjo glass
De foto toont een daiginjo glas vervaardigd door Riedel.

TERUG | VOLGENDE


FAQ

DAISHICHI SAKE BREWERY CO., LTD.
1-66 Takeda, Nihonmatsu,
Fukushima 964-0902, JAPAN
FAX +81 243-23-0008
E-mail:info@daishichi.com

Uw vragen gesteld in het Engels of Japans zullen wij graag beantwoorden.