DAISHICHI SAKE BROUWERIJ DAISHICHI SAKE BROUWERIJ DAISHICHI SAKE BROUWERIJ

Daishichi Theme Park

| Daishichi Theme Park | The definitive kimoto brewing compendium | Super-flat Rice Polishing Technique |
| Sake brewery tour | Next-generation bottling line |

Het volledige compendium voor brouwen met de kimoto-methode

De geneugten van kimoto

Welkom in de wonderbaarlijke wereld van kimoto!
Kimoto-sake bezit een volle rijkheid die kwalitatief duidelijk verschilt van sake die met moderne methoden is gebrouwen. Wij geloven dat het onderscheid veel dieper gaat dan louter een verschil in rijstpolijst-percentages. Waar is het grootste verschil in gelegen?-
In de diepte van de smaak.


De harmonie van de rijke smaken van sake

Kimoto-brouwen is spreekwoordelijk voor weelderige, diepe rijkheid. Bij de kimoto-methode is ruim tweemaal zoveel tijd beschikbaar voor complexe microbi�le transformaties als bij gewoon sakebrouwen. De sake wordt langzaam en bij een lage temperatuur gebrouwen, zodat een grote vari�teit aan bestanddelen kan samengaan in een harmonie van smaken die voor simpele, moderne methoden onbereikbaar is.

Jean-Claude Wallerand, afkomstig uit Bourgondi�, is een expert in droge witte wijnen. "Verschillend van andere sake," heeft hij als commentaar gegeven, "bezit Daishichi een op wijn gelijkend soliede frame en structuurgevoel. Maar ze bevat waarschijnlijk geen tannine... Deze junmai daiginjo doet mij sterk denken aan een blanc de blanc (witte wijn gemaakt van witte druiven). Hij zal n�g fantastischer smaken na twee of drie jaar gerijpt te zijn."


Daishichi is ook van harte lof toegezwaaid door de producenten van Montrachet, ��n van de meest prestigieuze wijn-appellaties, die vaak de "koning van de witte wijn" wordt genoemd. Als gefermenteerde drank heeft kimoto universele waarden gemeen met wijn van een zulk hoog niveau.


Marc Veyrat, beroemde chef-kok van het Franse drie-sterren restaurant Auberge de l'Eridan heeft ook de aandacht gevestigd op de voortreffelijkheid van Daishichi: "Dit is een weerklank van mijn eigen idealen. Ze houden vast aan een eenvoudig principe: de beste smaak uit de grondstoffen halen. Het is fantastisch."


Bruno Bozzer werkt als meester-sommelier in hetzelfde restaurant. Toen hij een fles Daishichi opende, was hij om te beginnen verrast door het rijke bouquet. Bij het proeven oordeelde hij als volgt: "Goed uitgebelanceerde zachtheid gaat gepaard met met gratie als bij een goede wijn, en ik beproef ook een zeer grote diepte. Een uiterst zachte, aangename smaak, maar met een frisse afdronk. Zo'n frisse afdronk heb ik eigenlijk nooit bij andere sakes geproefd. De nasmaak is ook fantastisch; met een allesomvattende verkwikking alsof je je in een diep groen woud bevindt." (Uit Dancyu, Japans gourmet tijdschrift van uitgeverij President)

dancyu

Waar komt de frisse afdronk die de heer Bozzer zo verraste vandaan? Het geheim is gelegen in de diepe en goed uitgebalanceerde aciditeit die uniek is voor kimoto-sake, alsmede in de manier waarop de versuikering van het zetmeel in de gestoomde rijst heeft plaatsgevonden. Bij dat laatste leiden verschillende methoden tot verschillende smaken, afhankelijk van de uiteindelijke verhouding tussen de grovere dextrine moleculen en de fijnere glucose moleculen. Des te meer fijne glucose moleculen er zijn, des te lichter de smaak en des te frisser de afdronk. Het fijnstampen van het beslag aan het begin van het kimoto-brouwen maakt het makkelijker voor de versuikerings-enzymen om hun werk te doen, waardoor het zetmeel tot kleinere eenheden wordt afgebroken dan anders het geval zou zijn. Dit resulteert in een rijke, volle smaak die gepaard gaat met een frisse afdronk.


TERUG | VOLGENDE


FAQ

DAISHICHI SAKE BREWERY CO., LTD.
1-66 Takeda, Nihonmatsu,
Fukushima 964-0902, JAPAN
FAX +81 243-23-0008
E-mail:info@daishichi.com

Uw vragen gesteld in het Engels of Japans zullen wij graag beantwoorden.